Het Italiaans restaurant van de Botanique in Sint-Joost

Interieur van restaurant Café Bota

Café Bota is een Italiaans restaurant dat ideaal gelegen is in hartje Brussel, aan de Koningsstraat 236, in de gemeente Sint-Joost-ten-Node. U vindt het tussen het Noordstation en het Koninklijk Circus, in de buurt van Elsene, Schaarbeek en de Europese Wijk. Al sinds 2006 is het café-restaurant een vaste waarde voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. De chef en het hele team ontvangen u in een modern, atypisch kader. Deze eetgelegenheid staat bekend om zijn gezellige, ontspannen sfeer in het complex van de Botanique waar verscheidene keren per week concerten plaatsvinden. Het team van Café Bota verwacht u in de uitzonderlijke setting van de Botanique om u de heerlijke smaken van de Italiaanse gastronomie te laten proeven.

Typisch Italiaanse keuken

Italiaanse gastronomie bij Café Bota

Het restaurant van de Botanique stelt u een eenvoudige, smakelijke kaart voor met Italiaanse specialiteiten die jaarlijks vernieuwd wordt. Café Bota in Sint-Joost pakt uit met een gevarieerd gamma culinaire producten: verse pasta, vlees en vis en antipasti. Dit alles vergezeld van een selectie wijnen uit Zuid-Italië om uw smaakpapillen extra te verwennen. Laat u verleiden door onze keuken die uitsluitend bereid is met kwaliteitsproducten die steeds uiterst vers zijn. Olijfolie uit Apulië, Parmaham 24 maanden, verse vis... Al deze voedingsmiddelen worden uiterst zorgvuldig geselecteerd door onze chef bij de beste Italiaanse leveranciers en producenten. Wij willen al wie houdt van de typische mix van eenvoud en raffinement in onze keuken een plezierig moment bezorgen. Bovendien staat onze chef altijd klaar om u advies te geven over de dagelijkse suggesties (beschikbaar op onze Facebookpagina) en een selectie typisch Italiaanse wijnen.

Geniet van uw lunchmoment in het restaurant

Tafels in restaurant Café Bota

Café Bota is een leuk restaurant om elkaar te treffen op de middag voor een etentje, een zakenlunch of een maaltijd met vrienden of collega's. Voor wie wil genieten van een moment van ontspanning en smaaksensaties vooraleer opnieuw aan de slag te gaan, is de keuken elke weekdag open van 12 u. tot 14.30 u. U kunt ook 's avonds bij ons terecht tussen 19.30 u. en 21.30 u. wanneer er een concert plaatsvindt. Aarzel niet en kom onze heerlijke keuken ontdekken. Reserveren via het nr. 02/226 12 28 is ten zeerste aanbevolen.

Restaurant met terras

Terras aan de zuidkant van Café Bota

Een van de grootste troeven van het café-restaurant is ongetwijfeld het terras dat pal op het zuiden gericht is en direct uitgeeft op de Kruidtuin van Sint-Joost. Hier kunt u dus niet enkel een gastronomisch moment beleven, maar ook genieten van een heerlijk zonnetje. Het terras biedt plaats voor 60 personen. Er zijn ook grote parasols ter beschikking zodat u in alle comfort op het terras kunt vertoeven.
Verschillende sferen

Café Bota heeft twee verschillende gedaanten: restaurant 's middags en concertbar zodra de zon ondergaat. U kunt de zaal huren voor uw avondevenementen, of het nu een feest met dj is of een verjaardag met traiteurdienst.

Back to top